Helpende Handen Helpen

De werkgroep Helpende Handen Helpen – HHH – is ruim 50 jaar geleden ontstaan uit een spontane actie van 18-jarigen. Zij wilden niet alleen praten met elkaar maar ook daadwerkelijk iets doen! Dus gingen zij aan de slag.

Samen met Pastor Piet Zoon gingen zij op zoek naar de missionarissen die vanuit de eigen parochie uitgezwermd waren over de wereld. Toen die gevonden waren werd er met Kerstmis een wijnverkoop gehouden. Deze wijn, tegen een zacht prijsje ingekocht, werd met winst verkocht. Deze meeropbrengst kwam ten goede aan de opgespoorde missionarissen.

Dit was het eerste contact tussen de missionarissen en de jongeren.
Zij besloten om deze eenmalige actie voort te zetten onder de naam Helpende Handen Helpen HHH.
Grote steun ondervonden zij van het echtpaar Wies en Ad Peeters. Maar…… na verloop van een aantal jaren vloog de jeugd uit, en het echtpaar Peeters zette dit mooie werk voort. En met behulp van een aantal vrijwilligers is de werkgroep, inmiddels omgezet in een zelfstandige stichting, nog steeds actief.

Het aantal missionarissen is vanwege hoge leeftijd minder geworden.
Maar nog altijd ondersteunt deze werkgroep projecten in Brazilië, Indonesië m.n. op Java, de Filipijnen en Papoea en in Afrika. En zo lang de parochianen deze mooie doelen blijven steunen zal HHH dit werk voortzetten.

HELPENDE HANDEN HELPEN
Giften: bankrekening NL 82 INGB 0003 5712 48 t.n.v.
St. Helpende Handen Helpen te Haarlem of in de witte bussen achterin de kerk (of zo maar in het handje!)