Doppenactie voor hulphond

Hulphonden sponsoren met doppen
Iedereen heeft ze thuis: plastic dopjes van bijvoorbeeld frisdrankflessen of zuivelpakken.
KNGF Geleidehonden roept mensen op deze niet weg te gooien, maar in te leveren! Door doppen te sparen ontlast men het milieu én steunt men KNGF Geleidehonden. De ingezamelde doppen leveren namelijk geld op bij recyclebedrijven. Deze opbrengst gaat geheel naar de opleiding van de geleidehonden. Spaart u ook mee? Voor u een kleine moeite, maar een speciaal opgeleide hond betekent straks voor iemand met een handicap een groot verschil.

Schone doppen
Meedoen aan de doppenactie is heel gemakkelijk. Gooi de plastic doppen niet weg, maar spoel ze even schoon. Heeft u een (vuilnis)zak vol gespaard, dan kunt u ze inleveren bij het parochiecentrum. Een gebaar waar gehandicapten heel blij mee zijn!
Alle ronde plastic doppen en deksels zijn welkom, van mineraalwaterflessen, frisdrankflessen, melk- of yoghurtpakken, fruitsappakken en sportdrank (zonder het kleine doorzichtige dopje binnenin). Maar ook doppen van slagroombussen, doseerdopjes van wasmiddelflessen en deksels van pindakaas- en chocopastapotten nemen wij graag in ontvangst.

Voor de opleiding van één hulphond is 68.000 kilo doppen nodig!
Door de jaren heen hebben wij inmiddels de opleiding van 3 honden gefinancierd!
Voorlopig zal de KNGF op onze steun blijven rekenen.
Spaart u ook mee? Heeft u wat tijd over om te helpen met het sorteren van de doppen?
In beide gevallen kunt u zich aanmelden via het verzendformulier op de contactpagina.

Scroll naar top