Koor Te Deum Laudamus

Parochie koor TDL oftewel Te Deum Laudamus, is een gemend koor van de Maria kerk dat naast de
zang-ondersteuning van de geloofsgemeenschap ook veel meerstemmige gezangen ten gehore brengt op zon- en feestdagen, maar ook op verzoek bij speciale gelegenheden zoals de Maria-Sing in,
de Kerst-Sing in, Dodenherdenking, Allerzielen en oecumenische vieringen. Op een deel van het koor kan een beroep gedaan worden als het gaat om uitvaart- of trouwdiensten.

Wij hebben een zeer groot repertoire met missen, motetten kerst- en paasliederen en er komt nog steeds nieuw repertoire bij. Muziek van vele componisten zoals Valkestijn, Oomen, Oosterhuis, maar ook van Mozart, Bach, Gounod, Haydn, Mendelssohn, Vivaldi, en ook nog in verschillende talen zoals naast Nederlands ook Duits, Engels, Frans en ja zelfs Russisch en Italiaans.

Het is eigenlijk wel mooi om te weten wat “Te Deum Laudamus” betekend. Het is latijn voor “Wij loven U, O God”. En dat doen wij graag zingend.

Ons koor bestaat op dit moment uit 8 sopranen, 5 alten, 5 tenoren en 4 bassen en onze organist/dirigent is Frans Landmeier. Wij hebben er nog steeds veel plezier in want samen muziek maken is op zich een feestje en erg gezond.

De leden van ons koor worden zo langzamerhand wel wat ouder en we kunnen best wat extra mensen gebruiken in alle stemgroepen. Tijdens de voorbereidingen van Kerstmis en Pasen hebben we altijd wat hulpkrachten, maar het zou mooi zijn als er meer vaste zangers bijkomen. Dus denkt U een redelijke stem te hebben, kom dan gerust eens een repetitie bijwonen.
We repeteren op donderdagavond van 20:00 – 22.00 uur in onze kerk. Neem gerust contact met ons op. Dat kan via ecm.caspers@gmail.com of via tel.nr. 06-51187531.
Bert Caspers (voorzitter TDL)