HOME

Geachte bezoeker,

Zondag 27 september is om 15.00 de laatste reguliere viering in de Mariakerk. 
Inmiddels zijn er vanuit de overheid weer nieuwe Corona regels.
Hierdoor kunnen we geen toegangskaarten meer uitgeven, daar het maximale aantal plaatsen is bereikt. Dit door de anderhalve meter maatregel. 

Tot slot willen we vooralsnog het koffiedrinken (binnen) toestaan, met in achtneming van de anderhalve meter maatregel. 

De Mariakerk centraal in de wijk

Onze kerk letterlijk en figuurlijk in het midden van Haarlem-Noord. Er worden niet alleen liturgische vieringen gehouden maar er vinden ook uiteenlopende activiteiten plaats.
In deze tijd van haast en individualisme willen wij als kerk een rustpunt zijn en een plaats van ontmoeting, met als inspiratiebron het Evangelie, het verhaal van Jezus van Nazareth, dat ons is doorgegeven. Bij hoogtepunten in het leven, zoals geboorte en overlijden, is er de mogelijkheid vreugde en verdriet met elkaar te delen.
Ook voelen wij ons betrokken bij aangelegenheden in de wijk en in de wereld. De informatie op deze website geeft een beeld waar wij als parochiegemeenschap mee bezig zijn.
Sinds oktober 2014 maakt onze kerk deel uit van het samenwerkingsverband van de Franciscusparochie i.o. De link naar de betreffende website vindt u hier: Franciscusparochie i.o.

De parochie bestaat uit:

  • De Naaldkerk te Santpoort Zuid
  • De Engelmunduskerk te Driehuis
  • De Pieterkerk te IJmuiden
  • De Adelbertuskerk te Haarlem Noord
  • De Mariakerk te Haarlem Noord

Omdat de Mariakerk een uitstekende akoestiek heeft, kunnen wij ons voorstellen dat u belangstelling heeft voor het huren van de kerk. Ook de zalen in het Parochiecentrum kunt u huren voor diverse doeleinden. Zie hiervoor de contactpagina.

In 2019 bestaat de parochiegemeenschap Schoten 175 jaar. Dit vieren wij uitbundig.
Raadpleeg voor een overzicht van de activiteiten onze agenda. Foto’s hiervan vind u onder lees-media DVD

Scroll naar top