175 jaar Parochiegemeenschap

PERSBERICHT

Kunstenaars geven kleur aan parochiefeest in Haarlem-noord.

Ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan van de parochie gemeenschap Schoten , exposeren 6 kunstenaars hun werk in de Mariakerk. Tot 15 september zijn hun schilderijen na de zondagsviering van 10.00 uur, van ca 11.00 tot 11.30 uur te bekijken achter in de Mariakerk.

Alle deelnemende kunstenaars hebben of hadden een binding met die kerk, van “ooit gedoopt en toen verder een eigen weg gegaan”, of juist als regelmatige bezoeker van de vieringen tot actief vrijwilligster in het parochie leven.

Op de expositie is werk te zien van Anke Bras, Trees van Giezen, Jaap Kwakman, Hans Peeters, Anneke van Schie en Thea van Wees. De exposanten hebben een eigen keus gemaakt uit hun werk en het is verrassend te zien, hoe decoratief de strakke baksteenmuren van de Mariakerk een perfecte match aangaan met de kleurige werken van de kunstenaars.

Za. 14 sept:   Monumentenweekend kerk open van 13.00 tot 16.00 uur

Zo. 15 sept:   Monumentenweekend kerk open van 13.00 tot 16.00 uur

Zo. 15 sept:   i.v.m. het Korenlint zal TDL vanaf de koorzolder zingen

Vr. 20 sept:  Spel en Slapen in de kerk voor  kinderen van alle leeftijden

Za. 21 sept:  Spelochtend  op het kerkplein door de scouting

Mariatentoonstelling

Graag willen we u uitnodigen om uw Maria in de Maria kerk te tonen. Dat kan zijn in de vorm van een beeld, een schilderij, kaarsen, wijwaterbakjes, medailles, een speciale rozenkrans en bidprentjes.

Ook zou het mooi zijn om het verhaal van uw Maria er bij te mogen ontvangen. Bijvoorbeeld: Waarom is uw Maria afbeelding speciaal voor u, heeft u speciale herinneringen en wat betekent Maria in uw leven en hoe is deze Maria in uw bezit gekomen. Wilt u dit verhaal op papier zetten en met de Maria afbeelding beschikbaar stellen voor de tentoonstelling? We zien graag uw Maria en het verhaal om samen te delen.

Het is de bedoeling dat de beelden de gehele maand oktober in de kerk blijven staan.  De officiële opening van de tentoonstelling is zondag 29 september aan het einde van de viering.
Het zou geweldig zijn als wij een gevarieerde samenstelling over Maria tentoon kunnen stellen.

U kunt zich aanmelden tot zondag na de viering van 22 september. Een briefje in de brievenbus van het parochiecentrum.
Telefonisch aanmelden is mogelijk 023 5384265 of per mail wil.eskes@upcmail.nl bij Wil Eskes

De  Maria beelden kunnen gebracht worden op:
ma. 23 sept. tussen 10.30 en 12.00 uur
di. 24 sept. tussen 15 en 16.30 uur
wo. 25 sept. tussen 10.30 en 12.00 uur

De Maria Sing Inn is zondag 27 oktober, na afloop kunt u het beeld weer mee naar huis nemen.

Zo. 29 sept:  Opening Mariatentoonstelling na de viering

Do 3/10/17 okt:

Drie lezingen over Maria door Mgr. Dr. J.W.M. Hendriks vanuit het Bijbeljaar

‘Maria en de Mariaverering’ is de titel van de 3 lezingen die bisschop-coadjutor Mgr. Dr. J.W.M. Hendriks op 3, 10 en 17 oktober geeft in het parochiecentrum Schoten.

De eerste lezing op 3 oktober gaat over Maria in de bijbel. Maria komt niet zo veel voor in de bijbel. We staan stil bij de belangrijkste passages. Wat betekenen die? En is het wel bijbels om Maria te eren?

De tweede lezing op 10 oktober stelt de vraag ‘Waar komt de Mariaverering vandaan?’ centraal en hoe stonden de eerste christenen daar tegen over? Maria wordt door katholieken in heel de wereld vereerd. Ook bij niet-katholieken is er steeds meer aandacht voor Maria-verering.

En in de derde lezing op 17 oktober richten we ons op Maria die geëerd wordt met vele titels: Gouden huis, ark van het verbond, deur van de hemel, koningin… om er maar enkele te noemen. Waar komen al die titels vandaan en wat is de betekenis ervan?

Donderdagavonden: 3, 10 en 17 oktober om 20.00 uur in het Parochiecentrum Schoten, Lingestraat 1 in Haarlem-Noord.

Zo 13 okt:     Optreden Noord-Hollands Byzantijns mannenkoor van 14 tot 16.00 uur

Met gasten van de Zonnebloem

Zo. 27 okt :  Maria Sing Inn   aanvang 15.00 uur